חדשנות דרך נוסטלגיה: במרכז הרפואי העמק מצאו את הדרך המנצחת לחבר בין דורות
יוזמה שנולדה מתוך האקתון עובדים הפכה למתנה מרגשת לקראת הקיץ: ערכת "משחקים של פעם" לעובדים ולמשפחותיהם
השבוע הופתעו עובדי המרכז הרפואי העמק לקבל ערכה נוסטלגית של "משחקים של פעם" - דוקים, גולות, חמש אבנים ועוד, שעוצבה במיוחד עבורם ועבור בני משפחותיהם. מאחורי המתנה מסתתר סיפור על חדשנות ארגונית, חשיבה יצירתית – ובעיקר על אכפתיות וראייה רחבה של מה שמרכיב ארגון חזק: קהילה.
הערכה היא פרי יוזמה שצמחה מתוך האקתון עובדים יצירתי שנערך במרכז הרפואי, כחלק מתוכנית רחבה לעידוד חדשנות ויזמות בקרב אנשי הצוות. באירוע הועלו רעיונות שמטרתם לחזק את תחושת השייכות לבית החולים, ליצור חיבור לא רק בין העובדים אלא גם בין משפחותיהם, תוך יצירת רגעים של קרבה וחיבור– ואחת ההצעות שבלטה במיוחד הייתה פשוטה ומבריקה: להעניק מתנה שמחברת בין דורות, דרך משחקים קלאסיים שאפשר לשחק יחד בבית.

"זו יוזמה שמסמלת בדיוק את מה שאנחנו מאמינים בו – עובדים שחושבים, יוצרים ומשנים מציאות", אמר ירון שפר, מנהל אסטרטגיה וחדשנות במרכז הרפואי העמק. "הרעיון שעלה מהשטח קיבל מענה מלא של משאבי האנוש, והפך בתוך זמן קצר לערכה מושקעת ומרגשת".
אורדית מור, מנהלת משאבי אנוש, סיפרה: "מהרגע שהרעיון עלה – הבנו שיש כאן משהו גדול. לקחנו אותו, עיצבנו, דייקנו, ובשיתוף פעולה של כמה יחידות הפכנו אותו למוצר מוגמר וערכי. רצינו להזכיר שגם למשפחות של העובדים מגיע רגע של תשומת לב – והתגובות המרגשות שלא איחרו להגיע היו מעבר לכל ציפייה".

ד"ר מאור ממן, מנהל המרכז הרפואי העמק, רואה ביוזמה הזו הרבה מעבר למחווה נעימה: "החדשנות שאנחנו מקדמים בבית החולים לא מסתכמת בטכנולוגיה – היא תרבות ארגונית. בין אם זה בהאקתון, בקורסים, בהרצאות, או במפגשים מעוררי השראה- אנחנו משקיעים בכל עת בפיתוח היכולת של העובדים שלנו לדבר חדשנות ויצירתיות. ואני יכול כבר עכשיו לספר לכם שהרעיונות שמבשילים כאן ונמצאים בשלבי פיתוח מתקדמים – עתידים לשנות את פני הרפואה והטיפול. עם סיום החזית מול איראן האצנו את פיתוח המתנה על מנת שהיא תגיע לעובדים ומשפחותיהם עם תחילת החופש הגדול".
בערכה נכתב:
"קחו ערב, חברו דורות – ושחקו. כי גם בגיל המבוגר ביותר – כולם אוהבים לשחק." השבוע סיימנו לחלק את הערכות לעובדים ואכן, התגובות מהשטח לא איחרו להגיע:
"לא האמנתי שאשב עם אבא שלי בן ה-91 לשחק דוקים. זה היה רגע נדיר ומרגש."
"פתאום הבת שלי ביקשה ללמד אותה חמש אבנים – והלב שלי התמלא."
"איזו מחשבה מרגשת – להרגיש שזכרו שגם למשפחות שלנו מגיע רגע של תשומת לב."
"זו הדרך שבה אנחנו רואים את העובדים, את המשפחות, ואת הקהילה כולה. כשלעובד טוב – זה מורגש גם במיטת המטופל. וכשאנחנו מצליחים לחבר בין דורות – אנחנו באמת מנצחים", סיכם ד"ר ממן.