9 דקות קריאה
25 Apr
25Apr


עפולה

בית שאן

מגדל העמק

נוף הגליל 

טבריה

קריית שמונה 

צפת 

חצור

יזרעאל 

גלבוע

גליל עליון 

גליל תחתון

  לתיקון מסתמי מייטראקליפ לחולי לב בסיכון גבוה



🔹

בקרו אותנו גם :



גאווה ישראלית: המרכז הרפואי העמק הוכר כמרכז ארצי מוביל לטיפול בצנתורים לתיקון מסתמי מייטראקליפ לחולי לב בסיכון גבוה

כמו במרכזים המובילים בעולם - שלוש פעולות לב מתקדמות ומצילות חיים מסוג מיטראקליפ בוצעו בזו אחר זו בחדרי הצנתורים במרכז הרפואי העמק לחולי לב קשים שלא ניתן לנתח בשל מצבם הרפואי המורכב. הפעולות עברו בהצלחה מלאה, והמטופלים שוחררו לבתיהם כבר למחרת, כשהם מתפקדים בצורה שלא הייתה אפשרית קודם לכן בשל אי ספיקת הלב החמורה שסבלו ממנה. 

"מדובר בפרוצדורה שנועדה לתקן דלף במסתמי הלב באמצעות קליפ זעיר, המוחדר בצנתור ומחבר את 2 העלים של מסתם הלב הפגום", מספר ד"ר רפאל וולף, מנהל יחידת הצנתורים והקרדיולוגיה הפולשנית במרכז הרפואי העמק. הפעולה מבוצעת בהרדמה מלאה בחדר צנתורים ומהווה פתרון קריטי לחולים שמוגדרים בעלי סיכון ניתוחי גבוה".

בעוד שמרכזים אחרים בארץ עדיין נערכים ללמידה והכשרה לביצוע הפעולה המורכבת, במרכז הרפואי העמק היא מתבצעת על ידי אחד הצוותים המיומנים בישראל שעברו השתלמות בתחום במרכזים המובילים בעולם – בהובלת ד"ר לימור אילן-בושארי, מנהלת מערך הקרדיולוגיה. "אל הצוות הרפואי שלנו במרכז הרפואי העמק הצטרפו בשנים האחרונים ד"ר רפאל וולף וד"ר אורי וטורי, שניהם מומחים בכירים שנהגו לבצע פעולות מתקדמות כאלו במרכזים הגדולים והמובילים בישראל. בימים האחרונים נרשם שיא, וביום אחד ביצענו שלוש פעולות מורכבות תוך שש שעות בלבד וכולן עברו בהצלחה מלאה, בתיאום עם מערך ההרדמה, וטיפול נמרץ לב. זהו הישג רפואי חסר תקדים במרכז רפואי בישראל", סיפרה בגאווה ד"ר בושארי.

מהי הפעולה ולמה היא כל כך מהפכנית?

"מחלות מסוג דלף במסתמי הלב הן סיבת האשפוז מגיל 65 השכיחה ביותר. מחלות אלו מובילות לאי ספיקת לב, קוצר נשימה, בצקות חמורות ופגיעה קשה באיכות החיים", מסביר ד"ר אורי וטורי, מנהל היחידה לקרדיולוגיה לא פולשנית במרכז הרפואי העמק. "כשמסתם הלב תקין, הדם זורם קדימה. כאשר יש דלף, הדם חוזר אחורה. פעולת הצנתור שמבוצעת בהנחיית הדמייה של אקו לב, מתקנת את הדלף על ידי חיבור 2 העלים הפגומים של מסתם הלב באמצעות קליפ שהוא סוג של אטב זעיר, וזאת במקום ניתוח גדול של הלב. בכך אנו משיגים זרימת דם תקינה, ושיפור מיידי במצב הלב, ובהתאמה שיפור ניכר במצבו של המטופל".

לדבריו של ד"ר רפאל וולף: “הפעולה עצמה אורכת כשעה וחצי, האשפוז קצר, ההחלמה מהירה והמטופלים משתחררים כבר למחרת. הפעולה הזו משפרת באופן מובהק את איכות ואורך חייהם של חולים שבעבר פשוט לא הייתה להם כל אפשרות טיפולית. יש לנו כבר ספרות רפואית משמעותית בנושא שמראה על תוצאות מעולות, המטופלים זוכים לשיפור משמעותי באיכות חייהם ובתוחלת החיים".

"אנחנו רואים את החולים שמגיעים עם קושי לנשום, להלך, לתפקד ויוצאים מכאן למחרת כשהם הולכים על הרגליים, עם תקווה מחודשת. זה שינוי אמיתי בחיי המטופלים שלנו. אפשר להציל חיים ולתקן את הלב גם בלי לפתוח אותו בניתוח גדול", מסכמת ד"ר בושארי.

בתמונה (מימין) : ד"ר רפאל וולף, ד"ר לימור אילן בושארי וד"ר אורי וטורי. 

קרדיט תמונה: המרכז הרפואי העמק


מירב יהב

דוברת המרכז הרפואי העמק


          מינוי חדש במרכז הרפואי העמק

ג





     עוד באותו נושא


יישור שיניים באמצעות קשתיות שקופות – עכשיו זה שקוף !

 



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.