עפולה | מגדל העמק | בית שאן | נוף הגליל |
טבריה | טבעון רמת ישי | קריית שמונה | צפת - חצור |
יקנעם | גליל עליון תחתון | מ.א יזרעאל | רמת הגולן |
במרכז הרפואי העמק ממשיכים להוביל בחדשנות ובמקצועיות עם פרויקט ייחודי שמאפשר לצוותי הפגייה ללוות הורים לפגים מורכבים גם לאחר השחרור מבית החולים וגם כשהמצב הביטחוני לא מאפשר הגעה הביתה.* |
*ביקור וירטואלי לתמיכה בהורי פגים לאחר השחרור הביתה:
במרכז הרפואי העמק ממשיכים להוביל בחדשנות ובמקצועיות עם פרויקט ייחודי שמאפשר לצוותי הפגייה ללוות הורים לפגים מורכבים גם לאחר השחרור מבית החולים וגם כשהמצב הביטחוני לא מאפשר הגעה הביתה.*
"המציאות המשתנה, תקופת הקורונה וכעת המלחמה, חידדו את הצורך במציאת פתרונות חדשניים למעקב ולתמיכה בהורים לפגים", מספרת ד"ר קלרי פלסר-פיש, מנהלת מחלקת פגים וילודים. "אנחנו יודעים כמה המעבר מהפגייה לבית הוא מורכב – הוא גם משמח אבל גם מלווה בחששות ובפחדים רבים. לכן יזמנו את פרויקט הביקור הווירטואלי: מפגש רב-תחומי שמתקיים לאחר השחרור. המפגש שכולל צוותים רב תחומיים כמו פיזיותרפיסטיות, דיאטנית ועובדת סוציאלית, בנוסף לרופא ואחות מהפגייה, מאפשר לנו להתרשם ממצב התינוק וההורים בסביבה הטבעית שלהם, לענות על שאלות ולהציע תמיכה בזמן אמת״.
דגש על ליווי רגשי ומקצועי ומענה מותאם:
לדבריה של דלאל קאסם-ג'אבר, אחות אחראית בפגייה: "הקשר שלנו עם ההורים והפגים לא מסתיים עם השחרור. חשוב לנו לדעת ששלומם טוב ולספק להם תמיכה, רפואית ורגשית, שמותאמת לצרכים שלהם. המפגש הווירטואלי מאפשר לנו לראות כיצד ההורים והתינוקות מסתגלים בסביבתם הטבעית. יש לנו אפשרות לראות איך התינוק מרגיש, להסתכל לאמא בעיניים ולשאול ממה היא מפחדת?, איך הם ישנים בלילה?, וכך להבין איפה אנחנו יכולים לסייע. אם יש קושי בהנקה אז לדאוג שיועצת הנקה תגיע אליה הביתה או לחבר אותה ליועצת בסביבתה. זאת למעשה הדרך שלנו להמשיך ללוות את המשפחות במסע המופלא והרגיש כהורים לפגים מורכבים".
חגית, אם לשלושה מנוף הגליל משתפת אותנו בתמיכה שקיבלה במפגש הווירטואלי: "בני נולד בשבוע ה-30 במשקל 1.1 ק"ג, ושהינו בפגייה 45 יום. בפגייה אתם בידיים טובות, יש תחושת ביטחון כי הצוות עוטף אותך. גם אני כאמא ותיקה לשני ילדים גדולים, מצאתי את עצמי עוברת את כל ההדרכות, החל מאיך עושים אמבטיה ומתי מאכילים. לפני השחרור יש סדנת שחרור והכנה נפשית לשחרור, וביום השחרור שיחת הכנה, ויחד עם כל הכלים האלו שההורים מקבלים בפגייה, עדיין השחרור הביתה הוא מורכב, יש בו שמחה אך הוא נושא בתוכו גם לא מעט פחד. מהחממה של הפגייה אנחנו הולכים הביתה ושם אנחנו לבד. אחרי השחרור, השיחה הווירטואלית הייתה עבורי כמו נשימה עמוקה –פתאום לפגוש את כל הצוות היקר, לראות אותם, לשמוע אותם מתעניינים בשלומי, שואלים את השאלות הנכונות ובזמן אמת יכולים להציע לי תמיכה רחבה ובשלל נושאים, זה פשוט מדהים. ד"ר סקוט אפילו ראה שהתינוק ישן עם מגן ראש ואמר לי להוציא את המגן מהעריסה כאמצעי לשינה בטוחה. התחושה שממשיכים לדאוג לנו גם אחרי השחרור נותנת שקט נפשי שאין לו תחליף".
על השהות בפגייה הוסיפה האם: "במיוחד בתקופה של מלחמה ואזעקות הידיעה שהפגייה ממוגנת לחלוטין ושיש לי למי לפנות תמיד – מרגיעה ומחזקת".
"הפרויקט של ביקורים וירטואליים לפגים מורכבים מעניק להורים כמו חגית תחושת ביטחון ותמיכה, גם בזמנים מורכבים", אומרת דלאל האחות האחראית בפגייה.
"התגובות החמות מהמשפחות מרגשות אותנו כל פעם מחדש. השיחות הווירטואליות הן ביטוי אמיתי למחויבות שלנו למשפחות הפגים. אנחנו כאן, להעניק להם את ההתחלה הטובה ביותר
גם מרחוק", מסכמת ד"ר קלרי.
בתמונות: דלאל קאסם ג׳אבר-אחות אחראית בפגייה, ד״ר קלרי פלסר פיש-מנהלת המחלקה, יפית זריהן ביינסיין- עו״סית, ד״ר סקוט ויינר- רופא בכיר בפגייה וסוג׳וד מנאסרה- פיזיותרפיסטית.
קרדיט: דוברות המרכז הרפואי העמק.