16 דקות קריאה
09 Dec
09Dec



הוא אחד המאכלים הכי בריאים שכדאי לכם לשלב באופן קבוע בתזונה שלכם. האוצר הירוק מסווג מבחינה בוטנית כפרי על אף שאינו מתוק. ענבל מרקוביץ וימן דיאטנית קלינית אסותא מרכזים רפואיים, מציגה את היתרונות הרבים הקיימים באבוקדו 



המרכז הרפואי  העמק 
כל החדשות העדכונים והאירועים


בריאות הלב

אבוקדו הוא מקור נהדר לשומנים בריאים, על אף שיש ויירתעו ממנו בגלל שמדובר בתוספת שומן לתפריט חשוב לדייק בעובדות. אבוקדו עשיר דווקא בשומן חד בלתי רווי, שחיוני במיוחד לבריאות הלב ונמצאת בו חומצה אולאית שקיימת גם בשמן זית.

איזון רמות כולסטרול וחיזוק המערכת החיסונית

אבוקדו עשיר בויטמין E שהינו נוגד חמצון רב עוצמה התורם לחיזור מערכת החיסון. בזכות ויטמין זה הכולסטרול הרע מתחמצן פחות לכן פחות שוקע בכלי הדם. בנוסף האבוקדו מכיל פיטוסטרולים שמפחיתים ספיגת כולסטרול.

איזון לחץ הדם

אבוקדו עשיר במינרלים כמו אשלגן ומגנזיום שחיוניים להורדת לחץ הדם ובריאות הלב.

עצירות

האבוקדו עשיר בסיבים אשר מסייעים לעיכול בריא ומניעת עצירות והפרעות אחרות במערכת העיכול. הסיבים התזונתיים תורמים לתחושת שובע ממושכת ולכן ניתן לשלבו בתפריט היומי גם למטרה של ירידה במשקל.

בריאות העיניים

אבוקדו מכיל לוטאין וזאקסנטין, נוגדי חמצון חשובים לבריאות העיניים. צריכת אבוקדו קבועה קשורה בסיכון נמוך יותר לניוון העין וקטרקט.

האם אבוקדו אחד ליום עשוי לשפר משמעותית את איכות התזונה היומית?

מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Current Developments in Nutrition של אוניברסיטת פן סטייט בדק כיצד התערבות מבוססת מזון הכוללת אבוקדו אחד מדי יום יכולה לסייע בשיפור איכות התזונה היומית ובכך לסייע בהפחתת סיכון למחלות רבות. החוקרים ערכו ראיונות טלפוניים עם המשתתפים לפני תחילת המחקר ובנקודות שונות לאורך כל הדרך כדי להעריך את הצריכה התזונתית שלהם במהלך 24 השעות האחרונות. הם השתמשו במדד האכילה הבריאה כדי להעריך עד כמה המשתתפים דבקו בהנחיות התזונתיות. המחקר ערך 26 שבועות והשתתפו בו 1,008 משתתפים שחולקו לשתי קבוצות. קבוצה אחת המשיכה בתזונה הרגילה שלה והגבילה את צריכת האבוקדו והקבוצה השנייה הוסיפה אבוקדו אחד ביום לתפריט היומי. החוקרים ציינו שאותם משתתפים שאכלו אבוקדו מדי יום עמדו טוב יותר בהנחיות התזונה והצליחו לשפר את איכות התזונה שלהם.

שיפור איכות תזונה כללית קשורה להפחתת הסיכון למחלות לב, סוכרת מסוג 2 ומחלת כליות. בנוסף קבוצת האנשים שצרכה אבוקדו החליפה אפשרויות פחות בריאות לטובת הפרי העשיר בחומרים מזינים. החוקרים ציינו שהתוספת הקטנה לכאורה השפיעה על הרכב התפריט כולו, ושיפרה משמעותית את ערכיו התזונתיים. עוד הוסיפו החוקרים כי אכילת אבוקדו אחד ליום יכולה לתרום לאריכות חיים. אז למה אתם מחכים, שלבו את האבוקדו בתפריט היומי: לצד הסלט, על טוסט, בשייק, בנשנוש של נאצ'וס עם גוואקמולי ואפילו בעוגות ותהנו מכל השפע הבריאותי שהוא מציע.




 ולהתעדכן בחדשות

הזעה בבית השחי? כך תישארו יבשים גם בחודשים הלוהטים בשנה

ד"ר עופר לנדאו, מומחה לכירורגיה כללית בכללית אסתטיקה לכתבה >>




הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.