

רגע לפני החג הכי אהוב על הילדים בלוח השנה – ח הפורים, פרצה מלחמת "שאגת הארי". |

מקומי - עפולה |
עפולה: חוגגים פורים מקלטים
רגע לפני החג הכי אהוב על הילדים בלוח השנה – ח הפורים, פרצה מלחמת "שאגת הארי". במקום עדלאידע, נאלצו הילדים לעבור עם משפחתם להתגורר במקלט הציבורי אך לא וויתרו על חגיגות פורים יחד עם ראש העיר אבי אלקבץ שהצטרף אליהם.
ראש העיר אבי אלקבץ התפנה ממשימות וישיבות החירום וקפץ יחד עם צוות לשכתו לבקר במספר מקלטים ברחבי העיר ולציין את חג הפורים יחד עם המשפחות שהעתיקו את מגוריהם למקלט השכונתי מאז פרצה מלחמת "שאגת הארי".
כזכור, ההתקפה על איראן החלה בבוקר יום שבת, יממה בלבד לפני שהייתה אמורה להיערך "העדלאידע" המסורתית וחגיגת התחפושות העירונית שמתקיימת מדי בשדרות ארלוזורוב בעיר. הכל כבר היה מוכן ומקושט לקראת החגיגות, הן בשדרה העירונית והן בבניין העירייה שהפך ל"היכל החלומות" ורק המתין לבואם של הילדים המחופשים.

הילדים מצדם, שמחכים כל השנה לחג הכי שמח בשנה, התאכזבו שלא יוכלו להתחפש אך ראש העיר הבטיח כי חגיגות הפורים יתקיימו מיד עם תום המלחמה "נחגוג פעמיים, גם את חג הפורים וגם את הניצחון במלחמה" אמר אלקבץ.
לצד ההבטחה, החליטו הילדים לא לוותר על חגיגות פורים, אמנם סולידיות יותר, יחד עם חבריהם - בתוך המקלטים. ראש העיר לא וויתר אף הוא וחגג עם הילדים במספר מקלטים בשכונות הוותיקות ולא שכח גם להביא משלוחי מנות לכל החוגגים. מנכ"לית רשת שחקים, ספיר גרדוש, יחד עם מנהלות המתנסים הצטרפו לראש העיר ודאגו לחגיגת פורים אמיתית.

אולי יעניין אותך גם
י
