14 דקות קריאה
27 Apr
27Apr


עפולה

בית שאן

מגדל העמק

נוף הגליל 

טבריה

קריית שמונה 

צפת 

חצור

יזרעאל 

גלבוע

גליל עליון 

גליל תחתון

פלילים 



מקרה חמור בכביש: מורה לנהיגה ותלמידו תועדו כשהם משתמשים בטלפונים ניידים במהלך שיעור נהיגה, בניגוד לחוק ותוך סיכון ממשי לחיי אדם. למורה נרשם דו"ח

דוגמא אישית רעה ומסכנת חיים על הכביש; מורה לנהיגה ותלמידו נקלטו בעדשת המצלמה של סיירת האופנועים הארצית (צפון) שעה ששניהם אחזו והשתמשו בטלפונים ניידים במהלך שיעור נהיגה.

עבירות היסח הדעת ובפרט שימוש בנייד במהלך נסיעה הן עבירות מסכנות חיים שעלולות להסתיים באירוע קטלני וטראגי. קל וחומר כשמדובר בשיעור ללימוד נהיגה, בו המורה מחוייב בתשומת לב מרבית לנעשה בכביש, ובתלמיד שנמצא בשלב למידה קריטי וכל רגע של חוסר תשומת לב עלול להיגמר בתאונה!


דוברות המשטרה מורה הנהיגה והתלמיד עם הנייד צילום: דוברות המשטרה


X


במהלך פעילות אכיפה ממוקדת של סיירת האופנועים הארצית (צפון), בכביש 79 סמוך לנצרת, סייר אכף באמצעות מצלמת סטילס, לאיתור נהגים שביצעו עבירות תנועה מסכנות חיים ובהן ; עבירות היסח הדעת (שימוש בנייד), נהיגה בשול ועוד.

במהלך הפעילות תועד רכב ללימוד נהיגה שבו גם המורה לנהיגה וגם התלמיד אחזו כל אחד בנייד במהלך שיעור הנהיגה וזאת בניגוד לחוק ובאופן מסכן חיים.

למורה לנהיגה, בשנות הארבעים לחייו מצפון הארץ, שוחזר דו"ח ע"ס 1,000 ש"ח.

העובדה שהן המורה והן התלמיד החזיקו כל אחד בטלפון נייד במהלך שיעור נהיגה היא עבריינות בכביש, רעה חולה וסיכון של ממש של כלל משתמשי הדרך ! האחריות של המורה לנהיגה היא כפולה: גם ללמד נהיגה נכונה וגם לשמש דוגמה אישית.



 

https://did.li/LWwx5 להיות בעניינים - לחיצה על הליינק

















הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.