27 דקות קריאה
10 Nov
10Nov


עפולה

בית שאן

מגדל העמק

נוף הגליל 

טבריה

קריית שמונה 

צפת 

חצור

יזרעאל 

גלבוע

גליל עליון 

גליל תחתון

לא שגרתי שהעלתה  העירייה לכבוד יום האישה הבינלאומי 


סבתא רבתא בישלה קמפיין 


סבתות רבתות תושבות נוף הגליל מככבות בקמפיין שילוט חוצות לא שגרתי שהעלתה  העירייה לכבוד יום האישה הבינלאומי 

עשר סבתות רבתות תושבות נוף הגליל מככבות על שילוט חוצות  כפרזנטוריות של עוצמה נשית בינדורית לכבוד יום האישה הבינלאומי המצוין ב 8/3. 

הסבתות רבתות הצטלמו יחד עם נינותיהן לקמפיין שהופק על ידי דוברות העירייה ומציג עוצמה נשית שעוברת ארבעה דורות במשפחה, עם מסר אחד שמעבירה הסבתא רבתא לכל הנשים במשפחה ולכבוד יום האישה הבינלאומי משתפת אותו לכלל ציבור הנשים "המסר שלנו הוא תולדה של ניסיון חיים ולקח מטעויות שעשינו". הסבירה סבתא רבתא, ליאנה ביניאשווילי, אחת המשתתפות בקמפיין. 


לצד שילוט החוצות, הופקה גם חוברת דיגיטאלית שהופצה לתושבים ובה מוצגים בהרחבה המסרים של הסבתות רבתות וסיפורי חייהן.  "חלק מהנשים שמככבות בקמפיין חיו בתקופה שלנשים לא הייתה זכות להצביע בבחירות לא להיבחר " אומרת דוברת העירייה, אורנה בוחבוט. 

מה המסרים ?  סבתא רבתא פאינה שקולניקוב מתייחסת לאיזון הנדרש במשולש שבין הבית, המשפחה והקריירה. "המשולש הזה חייב להיות שווה צלעות" היא אומרת "אם  צלע אחת תהיה גדולה יותר מהשנייה, כל הפירמידה תתמוטט, אישה שתשים את כל הביצים בסל אחד – עבודה, בית או משפחה - תמצא את עצמה כל הזמן בתחושה של החמצה וחסר". 

סבתא רבתא ליאנה ביניאשווילי מעבירה מסר שרואה באהבה העצמית מפתח להצלחה בשאר תחומי החיים  "לאישה יש מנגנון מיוחד שיכול לספק רגש של אהבה בלי סוף, לכול מי שנמצא לידה, חוץ מעצמה. אהבה עצמית היא הדבר הכי חשון, תאהבי קודם על את עצמך ותתעלמי מרעשי רקע. אני למשל, הלכתי ללמוד נהיגה בגיל 55 ולא שמעתי ל קולות שאמרו לי בשביל מה לך? את כבר מבוגרת" 

המסר של סבתא רבתא ריבה סימושן יוצא נגד הסטיגמה המודבקת לנשים מטופחות במיוחד. "תהיי גם יפה, גם חכמה, גם אופה ואל  תוותרי על לק ג'ייל אם את מנכ"לית או ד"ר לפיסיקה גרעינית" 


ישראלה מרקסמר, יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה בנוף הגליל:" הקמפיין מאפשר הצצה נדירה להיסטוריה ולמסע המרתק שעברו  הנשים לאורך ארבעה דורות. תובנה של אישה שגידלה בת שהפכה בעצמה לסבתא ויש לה נינה  היא נכס יקר מפז כי היא עברה את מבחן החיים ושרדה בזמן שהעולם כולו השתנה".

ראש העיר, רונן פלוט אמר בתגובה: "כיף לראות את הסבתות רבתות של נוף הגליל מככבות על שילוט החוצות בעיר. המסרים שהן חולקות מניסיון חייהן הם שיעור מאלף לכולנו". 

ראש העיר פלוט ציין כי אחד מסודות ההצלחה של נוף הגליל הוא היותן של הנשים בעיר הרוב המוחלט בהנהלה הבכירה של העירייה והחברות העירוניות שמנהלות את העיר.




                                               


המרכז הרפואי  העמק 
כל החדשות העדכונים והאירועים













הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.