331 דקות קריאה
04 Sep
04Sep

                                                   

עפולה

בית שאן

מגדל העמק

נוף הגליל 

טבריה

קריית שמונה 

צפת 

חצור

יזרעאל 

גלבוע

גליל עליון 

גליל תחתון


מחירי הדיור בעפולה נמוכים יותר לעומת המחירים בחריש. מכרז חדש של רמ"י מקצה קרקעות במחיר נמוך מאוד - אבל האם זכייה במכרז משתלמת? בדקנו מה מחירי הדיור באזור

ר  רשות מקרקעי ישראל תסגור בקרוב מכרז חדש לבניית צמודי קרקע בעפולה. המכרז הזה נדחה מספר פעמים, בשל שינויים בתנאיו, אבל השורה התחתונה היא שהציבור שאינו משרת במילואים, שפעם יכל לקנות כאן שטח במחיר זול - כבר לא.
המכרז בעפולה כולל 23 קרקעות, והוא מיועד בעיקר לאנשים עם מוגבלות או לחיילי מילואים, עם עדיפות ברורה ללוחמים. גם תושבי עפולה יקבלו הקצאה מסוימת, אבל חסרי הדיור משאר המדינה יקבלו עדיפות נמוכה.
מחירי הקרקעות בעפולה (ובפרט במורדות עפולה עלית) נעים סביב 1.3-1.4 לחצי דונם. המחיר הזה הוא אטרקטיבי. היום, בקו גדרה חדרה המחיר לקרקע בגודל רבע דונם גבוהים בהרבה, ונעים בגולות 1.8-2.2 מיליון שקל. קרקעות של 400 מטר נמכרות בגבול העליון ושל חצי דונם - מעל הרף. ככל שמתקרבים לערי המרכז, המחיר יכול להיות גבוה יותר.
המכרז בעפולה יסתיים ב-27 באוקטובר וממנו עולה התמונה הבאה: מחיר קרקע של כ-450 מ"ר לחייל מילואים שאינו חסר דיור - 931 אלף שקל, ולחסר דיור - 686 אלף שקל. לכך יש להוסיף מע"מ ועלויות פיתוח. כשמוסיפים את שני המרכיבים האלה, מקבלים שקרקע כולל הוצאות פיתוח ומע"מ תעלה לחייל מילואים חסר דיור כ-1.05 מיליון שקל ולמי שאינו חסר דיור - כ-1.4 מיליון שקל.

קל.

מכיר היטב את השטח. ראש העירייה אבי אלקבץ על רקע בנייה באזור (ויקיפדיה/ Roee Shpernik)
חשוב לשים לב שעלויות הבנייה גבוהות. בנייה של בית בגודל 180 מ"ר אמור לעלות לפחות 2 מיליון שקל, לא כולל אגרות. להערכתנו, חייל מילואים חסר דיור יוכל לסיים את הבנייה במחיר של 3.4 מיליון שקל ברמת גימור טובה. זה מחיר שתואם את המחירים בעפולה ויכול להיות שחלק מהזוכים יבחרו שלא לממש את כל זכויות הבנייה.
מחירי הדיור בעפולה, לדירות חדשות, נעים ברף העליון סביב 16-17 אלף שקל למ"ר, אבל בדירות יש שנייה אפשר למצוא דירות סביב 11-13 אלף שקל למ"ר. רוב הדירות ינועו בטווח שבין 13-15 אלף שקל. כלומר, 1.4-1.5 מיליון שקל לדירת 4 חדרים ממוצעת - מעט נמוך מהמחירים בחריש, שם המחירים נחשבים לנמוכים בהשוואה לצפון השרון ונמוכים בהשוואה לחלק מערי דרום. אסור לשכוח את המיקום - חריש קרובה יותר למרכז לעומת עפולה.

https://did.li/LWwx5 להיות בעניינים - לחיצה על הליינק





הזעה בבית השחי? כך תישארו יבשים גם בחודשים הלוהטים בשנה

ד"ר עופר לנדאו, מומחה לכירורגיה כללית בכללית אסתטיקה לכתבה >>


רשת מרפאות כללית סמייל 

מרחיבה את תחום שירותי האסתטיקה הדנטלית המוצעות במרפאותיה בעפולה





הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.