רשות המים מדווחת כי כתמים אדומים שנצפו בכנרת הם תופעה טבעית ואינם מסוכנים. הכתמים נגרמים על ידי אצה ירוקית ואינם מהווים סכנה לבריאות הציבור או לרוחצים |
בשבועות האחרונים נצפו בכנרת כתמים אדומים על פני המים, אך רשות המים מרגיעה ומבהירה כי מדובר בתופעה טבעית ולא מסוכנת. הכתמים נובעים מהתפתחות של אצה ירוקית בשם Botryococcus braunii, תופעה שמוכרת בעבר מעונות רחצה קודמות.
הצבע האדום נוצר כתוצאה מהצטברות של פיגמנט טבעי שהאצה מייצרת בתגובה לחשיפה חזקה לשמש. חשוב לציין כי פיגמנט זה אינו רעיל, ובדיקות שנערכו על ידי חוקרי המעבדה לחקר הכנרת לא מצאו כל סכנה לרוחצים. כמו כן, לא דווח על תגובות אלרגיות בעקבות התופעה.
רשות המים ממשיכה במעקב שוטף אחר איכות המים בכנרת ובניטור המערכת האקולוגית, כדי להבטיח את בטיחות השימוש באגם הלאומי.