8 דקות קריאה
18 Aug
18Aug

עפולה

בית שאן

מגדל העמק

נוף הגליל 

טבריה

קריית שמונה 

צפת 

חצור

יזרעאל 

גלבוע

גליל עליון 

גליל תחתון

המרכז הרפואי העמק 
כל החדשות העדכונים והאירועים

האירועים עמדו השנה בסימן “נוף בעלייה” בארגון אגף הקליטה בעירייה בשיתוף משרד העלייה והלקיטה.

נוף הגליל בעלייה  


מאות מתושבי העיר השתתפו באירוע הוקרה עירוני לעולים הוותיקים והחדשים שמרכיבים את הפסיפס האנושי המרהיב בנוף הגליל 


האירועים עמדו השנה בסימן “נוף בעלייה” בארגון אגף הקליטה בעירייה בשיתוף משרד העלייה והלקיטה. אירוע השיא שהתקיים ביום חמישי שעבר ביטא את  הגאווה העירונית במורשת הרב-תרבותית שהפכה את נוף הגליל לדוגמה ומופת לקליטת עלייה מוצלחת בישראל. מתחם ברקוביץ הפך לערב אחד למוזיאון ססגוני של תרבויות ועדות: דוכני תצוגה ססגוניים הציגו את מסורתן של הקהילות שעלו לעיר ממדינות שונות – אוקראינה, רומניה, הודו, אזרבייג’ן, מרוקו, אתיופיה, רוסיה ועוד. המבקרים נהנו מתצוגות של תלבושות מסורתיות, כלי מלאכה, יצירות אמנות ותיעוד מרגש של סיפורי עלייה אישיים.

בהמשך הערב התכנסו המשתתפים למופע חגיגי בהיכל התרבות ברקוביץ’ שבו עלו על הבמה שורה שלח אומנים מקהילות שונות במופעי שירה, ריקוד ומוזיקה "זה היה אירוע מרגש שממחיש את העוצמה והיופי שבחיבור בין התרבויות השונות המרכיבות את העיר שלנו,” אמרה מנהלת אגף הקליטה סבטלנה יעקובוביץ' ’ והוסיפה  כי נוף הגליל מאז ומתמיד הייתה בית חם לעולים מכל העולם וכל עדה הוסיפה לה נדבך ייחודי בזהותה של העיר.

ראש העיר רונן פלוט סייר בין הדוכנים, שוחח עם עולים חדשים וותיקים ובירך :"הכוח הסודי של נוף הגליל הוא בעולים שלה – הוותיקים והחדשים כאחד. בזכותם העיר ממשיכה לצמוח, להתחדש ולהיות מובילה באיכות קליטה מוצלחת. אנו גאים להיות עיר שקולטת עלייה בלב רחב ותמיד מוכנים לקלוט עוד עולים השיתוף משרד העלייה והקליטה.”

 







.li/LWwx5 להיות בעניינים - לחיצה על הליינק








הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.